Zlatibor 21-24.02.2008

Studenti fakulteta veterinarske medicine na Zlatiboru

    Četvorodnevno druženje lovaca iz cele Srbije i sveta održano je od 21-24 februara 2008.godine na Zlatiboru, a po već ustaljenom receptu odvijao se program u organizaciji Lovačkog saveza Srbije i Lovačkog udruženja ,,Zlatibor“. Na poiziv Lovačkog saveza Srbije na Zlatibor su se uputila i dva predstavnika Lovackog udruženja ,,Veterinar,, sa fakulteta veterinarske medicine iz Beograda. To su bili predsednik sekcije Mančić Duško i sadašnji v.d sekretar Kosovčević Lazar. Nakon toplog dočeka od strane domaćina i veoma udobnog smeštaja u hotel sa četiri zvezdice, studenti su prisustvovali radnoj sednici streljačkog odbora Lovačkog saveza Srbije. Program boravka na ovoj velelepnoj planini za četiri dana sastojao se u sledećem: hajka na vuka i lisicu i takmičarski deo koji obuhvata četiri streljačke discipline i to: pokretna meta vuka, statična meta srndaća, glineni golubovi i za najmlađe učesnike disciplina vazdušne puške.
    Sam lov na vuka je okupio oko hiljadu aktera koji su ,,blokirali“ područje Murtenice i Čigote. Tri stotine domaćih i šest stotina gostiju. U zakazano vreme, u subotu ujutru, još jedan pokušaj da se u ,,zabludu“ dovede najsnalažljiviji u prirodi, nije dao rezultata. Gospodar među našim životinjamaje uspeoda se izvuče iz blokade i ode na, za njega, bezbedan teren.Što se lisice tiče ni tu nije bilo uspeha, je l’ umorni od programa retki su oni koji su izašli na teren.
    Kada je takmičarski deo u pitanju, učešće u njemu je uzeo i naš kolega Kosovčević Lazar zabeleživši solidne rezultate i to na pokretnoj meti vuka osmo mesto, na statičnoj meti srndaća sedmo, a na glinenim golubovima imao je šesti rezultat sa dvanaest pogođenih golubova od petnaest.
Smeštaj posetilaca bio je odličan, uz obilje specijaliteta iz ovog kraja. Ugostitelji su na ovoj planini bili spremni ko zapete puške. Na strelištu je najveću pažnju izazvao pečeni vo  koji je i ovog puta merio 500 kilograma. Pored toga razmenjena su iskustva između lovaca Srbije i okolnih zemalja, a stranaca je bilo iz skoro cele Evrope. Na kraju smo dobili srdačan pozdrav od domaćina i poziv za viđenje i dogodine na Zlatiboru.