Fazanerija 24.05.2008

Obilazak fazanerije L.U Beograd

Studenti fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, pri kome postoji studentsko lovačko udruženje, bili su gosti Lovačkog udruženja “Beograd”, na terenima lovišta “Pančevački rit”.
Studente u okviru predmeta životinjske vrste balkana i tematske jedinice fazanerija i gater, predvodili su sekretar LSS dipl. ing. Aleksandar Pantelić, prof. Zoran Stanimirović i docent Biljana Marković-Nikolić, kao i studenti lovačke sekcije predsednik Duško Mančić, podpredsednik Nenad Rančić, sekretar Živko Klaić
Studenti su u lovištu uživali u lepim pejsažima forlanda, a dobrodošlicu su nam poželeli mali i veliki kormoran, velika siva čaplja, eja močvarica, velika bela čaplja, mišar, jastreb i kobac.
Uz stručno objašnjenje lica zaduženih za rad fazanerije i jarebičarnika, studenti su imali priliku da vide volijere, matično jato, inkubatorsku stanicu, valjaonike, prostorije za čuvanje jaja i saznaju poneku tajnu o podivljavanju, nezi i uzgoju ove sitne divljači. Obišli smo i gater divljih svinja.